Taal wijzigen

Collectie Online Museum Mayer van den Bergh

Via deze pagina kan u de volledige collectie van het Museum Mayer van den Bergh digitaal raadplegen en doorzoeken. Ook de objecten die niet in het museum te zien zijn, worden op deze manier breed toegankelijk gemaakt.

Museum Mayer van den Bergh huisvest de collectie van één man: Fritz Mayer van den Bergh (1958-1901). De rijke en heterogene collectie die u hier vandaag online kan raadplegen, is het resultaat van zijn veelzijdige en diepgaande verzamelpassie en kennis. Zijn kunstcollectie weerspiegelt zijn bijzondere interesse in beeldende kunsten van de late middeleeuwen en de renaissance, met een specifieke aandacht voor Pieter Bruegel I, maar ook de barok en de toegepaste kunsten zijn vertegenwoordigd.

Het museum vormt met zijn bijna 6.000 objecten een onuitputtelijke bron van ontdekkingen: schilderijen en tekeningen, beeldhouwwerken en reliëfs, manuscripten, maar ook veel toegepaste kunsten: van wapens, 2.500 munten en penningen, tot textiel en koorbanken. Momenteel staan reeds achttien werken op de Topstukkenlijst van de Vlaamse Overheid.

De digitale ontsluiting van deze collectie is work in progress. Hebt u vragen, opmerkingen, aanvullingen of suggesties over onze online collectie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via mmb@antwerpen.be of +32 3 338 81 88.

Voor meer informatie over het Museum Mayer van den Bergh, bezoek de website www.museummayervandenbergh.be.